16 iulie 2015








                                     O zi in casa lui Brancusi


                 Ingrediente pentru o zi geniala  : dupa momentul de socializare numit " coffe " se lanseaza provocarea zilei, vizitarea unui obiectiv turistic apropiat, asadar se ia ingredientul principal si anume prietena/ prietenul dupa caz , se adauga ceva racoritor pentru drum, se alege traseul pentru plimbare, se adauga volum in difuzoare, se presara entuziasm si toata ideea se glazureaza cu putina nebunie.
Impreuna cu prietena mea, am ales sa vedem Casa Muzeu " Constantin Brancusi " care se afla in satul Hobita , nu departe de Targu-Jiu, aproximativ 25 de Km, drum suficient sa ne amintim de tot felul de momente petrecute impreuna de- a lungul prieteniei noastre. Nu ne lipsea nimic, era o zi foarte faina de vara , soarele ne- a insotit pe tot parcursul drumului, iar usoara adiere de vant il completa perfect.
 


 
                      De indata ce am ajuns ne- a intampinat o liniste asa placuta facuta parca sa te duca cu gandul la viata geniului Constantin Brancusi, la intrare am gasit o doamna amabila gata sa ne ofere informatii care sa ne ghideze in gospodaria Brancusi, trebuie stiut ca noi am vizitat locatia sambata si programul de vizitare se incheia la ora 17.
           




                    Casa a fost construita pe la 1870 de catre tatal sculptorului, are trei incaperi nu foarte mari, intrarea prispei fiind strajuita de stalpi care sustin inca minunata casuta, din anul 1970 ea a fost transformata in casa memorial, care adaposteste astazi o colectie de albume, scrisori, fotografii si documente referitoare la viata si opera celui care a fost parintele sculpturii moderne. Informatii utile despre marele sculptor gasiti in cadrul blogului la articolul 
" Geniul romanesc" .



                   Turul casei si al anexelor m- a facut sa- mi dau seama ca simplitatea si bunul gust sunt suficiente sa impresioneze si ca viata nu trebuie complicata, ca exista numeroase momente care par neinsemnate, dar care acordandu- le atentia cuvenita pot face diferenta. Uitam uneori sa apreciem oamenii , lucrurile si clipele simple si trecem nepastori peste zile fara sa facem nimic pentru sufletul nostru. Exista momente cand ramai fara cuvinte sau poate sunt de prisos, exista momente cand crezi ca ai ramas singur, dar astfel de locuri te fac sa-ti dai seama ca daca ai facut lucrurile asa cum trebuie, cu pasiune si implicare, ramai de- a lungul vremii important pentru sufletul cuiva. 
                   Spre sfarsitul vietii, Constantin Brancusi a spus: " Nu mai sunt al lumii acesteia, sunt departe de mine insumi,  desprins de propriul trup. Ma aflu printre lucrurile esentiale ".
                    

Vara geniala sa fie!



                 


14 iulie 2015






                                            Papionul





           Papionul, accesoriul meu preferat, colorat sau nu, clasic sau modern, celebrul fluture cu personalitate mi-a fost intotdeauna pe plac. E un accesoriu indraznet care poate sa-ti scoata tinuta din anonimat, poarta-l si o sa simti ca starea ta de spirit involuntar se schimba, te simti capabil, impunator si in plus complimentele nu o sa intarzie sa apara. Curajosul fluturas ofera imagintiei libertatea de a ne crea tinute cu stil care sa ne faca sa ne simtim confortabil si sa ne dea un plus de incredere in propriile forte.
        
           Papionul si- a facut simtita prezenta in timpul Razboiului de 30 de ani ( 1618- 1648 ) si era purtat sub forma de esarfa de catre mercenarii croati pentru a strange gulerul camasilor , existau esarfe de diferite culori care ajutau la diferentierea gradului militar intre ofiteri. 
          Clasa aristocrata franceza a fost impresionata de popularitatea accesoriului asa ca l-a adoptat rapid.  
In anii ' 50 Chanel promoveaza papionul si in lumea femeilor considerand ca este elegant si potrivit acestora, fie ca este purtat de un barbat sau o femeie , papionul m- a facut de multe ori sa-l admir . 
          Concluzia finala este ca iubesc sa port papion si m-a cucerit definitiv :) !

6 iulie 2015



                                                           " Sarut cu suflet "


          6 Iulie, o zi banala as zice, pana cand printr- o intamplare navigand prin lumea lui Google aflu ca astazi e Ziua Internationala a Sarutului, prilej pentru care tin sa citesc ceva detalii si ce credeti? Se spune ca de fiecare data cand ne sarutam se actioneaza minim 29 dintre muschii fetei si imi dau seama ca totusi exista ceva in lume care este incredibil de frumos si care ne ajuta sa avem un aspect placut fara efort chiar din placere.
          Am aflat  ca exista 31 de timpuri de saruturi, iar cel mai popular este considerat cel frantuzesc si daca te saruti un minut  arzi 26 de calorii, sarutul nu stimuleaza doar dragostea ci si sistemul imunitar, in urma unui sarut intre doi oameni sanatosi se realizeaza un transfer de germeni care ajuta la formarea anticorpilor, are  efect relaxant prin eliberarea oxitocinei si  endorfinei ( hormonul fericirii ), de aceea simtim zburdalnicii fluturi prin stomac cand sarutam persoana potrivita si suntem complet transferati in " lumea nebuniei " :) . 
Un sarut nu e ceva care s-a intamplat si gata, e un moment unic memorabil cu un impact fantastic asupra psihicului si pe care il porti mereu in suflet.
        Cu atatea efecte benefice asupra psihicului uman pot doar sa va transmit  " sarutati-va mult si bine " :) !!




O vara geniala sa fie!

 
Poza este preluata de pe http://www.sustinebunelemaniere.ro

3 iulie 2015




                                                        
                                                        MINIM O DOZA DE BUCURIE
                                                            


                 Tot mai des aud in jurul meu oameni care spun : " nu ma mai bucura nimic "  , poate asa e sau nu? Imi pun intrebarea asta mie, ce ma bucura pe mine ? La mine raspunsul vine natural, sunt un om care ma bucur de orice, de la prima raza de soare care imi arata ca o sa fie o zi calda pana la  o piesa faina la radio care imi trezeste amintiri ( ma bucur si de amintirile "somnoroase" trezite :) ). Sunt convinsa ca daca o sa cautam motive de care sa ne bucuram fiecare putem adauga in lista noastra o multime de momente care ne aduc zambetul pe fata , de la faptul ca dimineata te- ai trezit cu chef de viata, ca iti iei cafeaua favorita si o savurezi in drum spre lucru, ca un peisaj frumos iti apare in cale, ca un prieten drag te suna si stai la povesti, ca un gand frumos iti vine in minte si- l traiesti ca si cum esti acolo si  uite asa ne dam seama ca exista o multime de lucruri de care sa ne bucuram, lista poate continua la nesfarsit...
                Astazi printre multitudinea de bucurii de care am avut parte cea de care am fost cea mai multumita a fost faptul ca am reusit saptamana asta sa merg la alergat asa ca va recomand sa incercati sa va bucurati de miscarea in aer liber ca tot e vara, sentimentul de dupa e genial, simti ca poti sa faci orice. Doar noi avem capacitatea de a ne crea mici bucurii in timpul unei zile asa ca nu ezitati ca macar treizeci de minute sa va faceti timp pentru voi, pentru micile placeri care va incarca de energie, nu ca sunt eu cea mai capabila sa dau sfaturi, dar am incercat pe propria piele cum se spune si functioneza :) .
            Dupa aceasta mica introducere ceea ce vroiam sa transmit  era faptul ca daca vizitati Targu-Jiul si aveti timp pentru o mica alergare  treceti si pe la stadion, e deschis pentru toata lumea.

             O vara geniala sa fie!
 


            Mai jos o sa gasiti cateva informatii despre Stadionul Tudor Vladimirescu preluate de pe :
            https://ro.wikipedia.org/wiki/Stadionul_Tudor_Vladimirescu

Stadionul Tudor Vladimirescu este un stadion din Târgu Jiu care găzduiește echipa de fotbal Pandurii, dar este dotat si cu pistă de atletism. Arena a fost inaugurată în 1963, iar în 2005, odată cu promovarea în Liga 1 a echipei locale, a fost complet renovat, iar baza sportivă a fost mărită cu mai multe terenuri de antrenament dotate cu gazon natural și sintetic.
Din 2007, Stadionul Tudor Vladimirescu dispune si de nocturnă.
În 2009, aici a avut loc finala Cupei României, între CFR Cluj și FC Timișoara.
A fost botezat după Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluției de la 1821.